söndag 11 december 2016

Tredje advent

Tredje advent redan. Igår plockade vi fram min gamla kyrka som har glitter på taket och spelar stilla natt. Jag minns hur magiskt vacker jag tyckte den var när jag var liten och gläds åt att Lykke är lika förtjust nu.



Det första hon gjorde imorse var att dra fram "mosters gamla stol" som hon alltid (helt korrekt) kallar den och leka loss med alla gubbarna, gummorna, luciorna och tomtarna som fick pulsa i snön och krypa in i kyrkan. Plötsligt var en gubbe och en gumma Pettson och Beda Andersson (som hälsar på hos Pettson ibland för de som inte har stenkoll) och de skulle jaga Pippi...




























Efter frukosten fick hon en adventspresent. Inget som vi brukar ge, men hon tycker så mycket om att leka i sitt kök och jag ville ge henne lite pepparkakor och lussebullar inför jul och lucia.






































Häromdagen sprang vi på några små muffins i en leksaksaffär och de fick vara med. Resten har jag sytt. Det har fikats flitigt med kakorna idag måste jag säga.






































Ikväll hade alla gosevännerna sång- och fikastund efter att alla bajsat och fått ny blöja ett antal gånger. Kul att tygblöjorna kom till nån användning ;). Lykke sjunger så mycket nu, vet inte hur många sånger hon kan texten på och det kommer nya hela tiden. Sockerbagaren, blinka lilla stjärna, bä bä, imse vimse, lilla snigel, i ett hus, björnen sover... Superimponerad mamma såklart. ♥
Glad tredje advent på er!

3 kommentarer:

Camilla sa...

Vilka söta kakor! Hur sydde du lussebullarna, ett rör som stoppades och rullades ihop?

Solveig Lövendahl sa...

Tack Camilla! Ja precis. Sydde ihop ändarna först så jag fick en lång stoppad korv och sen rullade och sydde för hand och så små velourrussin i :).

Solveig Lövendahl sa...

Tack Camilla! Ja precis. Sydde ihop ändarna först så jag fick en lång stoppad korv och sen rullade och sydde för hand och så små velourrussin i :).