tisdag 26 april 2016

Helsingör och vitsippor

Nu är vårutflykternas tid. Idag tog mamma, Lykke och jag båten över till Helsingör en sväng. Jag är så glad att mamma blev pensionär ungefär samtidigt som jag blev föräldraledig så att vi kan hitta på saker en vanlig torsdag, fördelen med att få barn lite senare i livet.






































Först gick vi och tittade på blommorna på torget, rena rama paradiset tyckte min lilla blomälskare och gick så försiktigt och fint och tittade och luktade på alla blommorna.






































Sen strosade vi runt lite, köpte ost (och provsmakade förstås. "Mera, mera, mera!" sa den lilla som inte bara är en blom- utan även en ostälskare), tittade i några second handbutiker, loppisar och barnklädesbutiker och åt lunch på ett trevligt café.






































Lykke charmtrollade sig, sa glatt "hej" till alla omkring och lekte tittut bakom reklamskyltarna på gatan. Hon tyckte det var livat värre med de små gågatorna, människorna och inte minst att det hängde klädställningar överallt ute. Mysigt med tyg ju.






































När charmtrollet somnat i vagnen strosade jag och mormorn vidare. Njöt av finfina växterna utanför den här affären bland annat.






































Lykke vaknade lagom till båtresan hem. Mycket fin dag. Och inte enda utflykten denna veckan, i måndags var vi med min lillasyster, Lykkes högt älskade moster på picknick bland vitsipporna i Jordbodalen. Den där dalen, alltid kallad just dalen var en stor del av min uppväxt. Oj vad jag har byggt kojor, ätit picknick, vadat i bäcken, tvättat vantar och matat ankor där! Allra finast är där nu om våren när vitsipporna blommar för fullt.






































Jag är så oerhört tacksam över hur mitt liv är nu och framför allt över min älskade Lykke förstås. Hon är så underbar, snäll, fin, rolig, charmig och jag är så lycklig över varje dag jag får vara med henne. Imorgon är vi lediga alla tre, jag, min stora skatt och min lilla, härligt! Jag har ju faktiskt två älsklingar även om den lilla får lite mer uppmärksamhet ibland. Är väldigt tacksam för båda två.

Det här inlägget skrev jag, men hann inte publicera innan magsjukan slog till i torsdags kväll. Det är en seg historia så jag är mer eller mindre däckad än. Fy! Väldigt, väldigt tacksam för min stora älskling som tar hand om både mig och Lykke och hemmet. Hoppas ni är friska och krya och kan njuta av våren.

3 kommentarer:

tove sa...

Vilka fina utflykter och fina blommor! Jag känner också mycket tacksamhet för mitt liv som det är nu. Med en bra sambo och fin relation och någon liten som börjat sprattla i magen (v.17). :)

Solveig Lövendahl sa...

Å så underbart tove! Stort grattis till dig!

tove sa...

Tack! Idag ska jag ge mig på att försöka sy en skötbädd... Det blir spännande! :)