måndag 12 oktober 2015

Gosig flanell och mustiga färger


Lykke har fått lite nysytt i sin höstgarderob, en farfarstunika i min vanliga (förlängda) modell och en klänning/tunika som jag sytt i absolut enklast tänkbara modell av en gammal skjorta. Skjortan hittade jag på loppis för flera år sen och blev lite nostalgisk över eftersom min pappa hade precis en sån när jag var liten. Jag köpte den utan någon egentlig plan. Den var för liten till pappa, jag provade sy in den till mig men det var inte riktigt min grej och den har knappt blivit använd. Synd tycker jag för jag gillar mönstret och färgerna mycket och den är i härligt mjuk flanell.
Jag klippte ut allra simplaste klänningsmodellen på fri hand, återanvände skjortans knäppning till klänningens baksida, sydde ihop och hade en liten klänning snabbt som blixten. Nöjd.


Har också sytt ett litet set av en gammal Gudrun Sjödén-tröja. Tycker den är så fin i färgerna, men jobbar man hos Gudrun och hela tiden ska gå i säsongens kläder så blir det mååånga randiga tröjor.


Det är inte helt lätt att fånga ett litet virvelvindsgryn som hela tiden har tusen saker att upptäcka, men här stämmer färgerna i alla fall lite bättre. Det är härligt mustiga nyanser av plommon och senap, eller aubergine och ockra tror jag Gudrun kallar dem. Fina är de i alla fall.

2 kommentarer:

Harefrøken sa...

Så fine de ble. Det er jo så fint med barneklær som ikke krever så mye stoff. Da kan man ta i bruk så mange plagg. Også veldig søtt med sånne småkjoler. Fargene er jo bare superfine som vanlig. Liker så godt at siden din er helt prinsessefri. Kjedelig at jeg må jobbe i kveld, for jeg får alltid lyst til å sy når jeg har vært inne på bloggen din. Håper dere får en fin uke😊

Anonym sa...

Är du kanske lite sugen på att vara med på Lunds Waldorfskolas toppenfina julbasar i år? Vi ska hålla till i stadshallen i år igen, lö 12/12 kl.10 - 16. Externa försäljare betalar 20% av vad de säljer så att det blir rättvist.

Elliot och jag kränger våra vanliga hippieåtervunna grejer, förra året drog vi in nästan 5000 till våra insamlingar (läkare utan gränser) på de få basartimmarna så det är en välbesökt marknad.

Hör av dig!//Kicki i Dalby