onsdag 16 april 2014

Tyckande tack!

Bild lånad från CuraÖresunds facebooksida.

Igår var jag på IVF-kliniken CuraÖresund och pratade med Andrea och Linda. CuraÖresund vill utveckla sin verksamhet och fokuserar mycket på patientperspektivet. Jättebra tycker jag och hjälper gärna till. Önskar bara att jag hade mer bra saker att komma med och eftersom jag vet att jag har många kloka läsare med IVF-erfarenhet så undrar jag om ni har några tankar/idéer/åsikter om CuraÖresund eller om IVF-verksamhet överhuvudtaget, vad förväntar man sig, vad kan bli bättre, vad är viktigast? Kommentera gärna här eller skicka mig ett mail så lovar jag att föra det vidare till dem. De lyssnar på oss.

6 kommentarer:

Eva K L sa...

Hej! Jag såg Ellas inlägg i Adoptivmammor på Facebook och har själv genomgått nio IVF utan resultat, fem på UMAS och fyra på IVF Öresund. Inboxa mig via Facebook om syfte, typ av information och vad den skall användas till, så ställer jag säkert upp. Vänliga hälsningar och en önskan om en Glad Påsk! Eva Kindström Lorant

Anonym sa...

Hej! Jag tycker att alla ivf-kliniker borde ha broschyrer om adoption. Vi håller nu på att adoptera och det känns så bra! Det biologiska fungerar inte för alla, så är det och många spenderar alldeles för mycket tid och pengar innan de kommer på andra tankar. Våra läkare på Akademiska Sjukhuset i Uppsala, lyfte frågan om att donera ägg och sa emot när jag sa att det inte blir "mitt eget barn", för så känner jag och det måste respekteras. Läkarna behöver förstå den etiska aspekten hos patienterna och inte lägga in sina privata åsikter.

Lycka till!

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Eva, jag har mailat dig.

Anonym, bra synpunkt! Håller helt med dig om att adoption borde lyftas som ett alternativ mycket mer. Jag för det vidare. Lycka till med er process!

Anonym sa...

Jag kan också hjälpa till men då behöver jag veta lite mer om vilken slags information de vill ha. Handlar det om själva bemötandet, forskning, allmän info eller något annat? Vi kan försöka hitta varandra på facebook, annars har du säkert min mail skräpandes någonstans :) Glad påsk önskar Kicki & co i Dalby

Solveig Lövendahl sa...

Kicki, de vill ha alla möjliga synpunkter på hur de kan bli bättre. Jag tänker att det framförallt handlar om bemötande, lokaler, information, andra idéer som kan göra verksamheten bättre. Maila mig gärna (solveiglovendahl@hotmail.com) om du har något som du vill att jag för vidare (har inte din mailadress och har glömt vad du heter i efternamn). Går förstås bra att höra av sig dirket till kliniken också.

Anonym sa...

Så, nu har jag skickat en mängd olika saker som jag tyckte var bra med den vård vi fick på kliniken i Holland. En sådan där liten grej som jag tyckte var jättebra så här i efterhand var att de ringde väldigt ofta för att bara kolla läget. Jag var ju ändå in på äggblåsemätning varannan eller var tredje dag men däremellan ringde de. Det gjorde ju att jag slappnade av litegrand, jag blev aldrig så där skräckslagen eller hade extremt höga förväntningar när jag såg deras nummer. Man blev som van. En annan liten, liten grej var att varenda människa i personalen alltid hälsade på en. Var det så att vi aldrig setts förut stannade de ändå alltid i korridoren och tog i hand och sa sitt namn - fastän man kanske aldrig skulle ses igen. Man blev sedd helt enkelt. När jag har haft fortbildningar för socialtjänsten har det varit en sådan liten sak jag alltid plockat med. Inte för att de nödvändigtvis måste ta alla i hand men det kostar på enormt lite att le och säga hej.
Fortsatt glad påsk önskar vi från Dalby, nu blir det snart påskknytis med Elliots klasskompisar!/Kicki