fredag 30 november 2012

Jackor, nostalgi och funderingar

Jag har en del nya jackor som jag inte visat er ordentligt. Några av dem syns på de fantastiska små modellerna här, men jag visar alla nya igen ändå. Lite stolt är man ju över sina verk:).

De här var en fantastisk duk som jag fick av supersnälla Ida och Jenny, snacka om att ha öga för vad jag gillar! Den räckte precis till två jackor, en i min största storlek (ca 5-6 år) och en i min minsta (ca 1 år).

Den här var en gardin som jag hittade på loppis, faktiskt precis samma tyg (fast annan färg) som jag sydde min allra första jacka i. Det var fem år sen och jag räknade snabbt nu i bloggen hur många jackor jag sytt under åren, över femtio stycken visst! Närmre sextio med de här. Känns jätteroligt att så många små barn har lekt i mina jackor.

Denna jacka är i strl ca 4 år (den bruna ca 3). Egentligen är det väl lite dumt att anvvända åldersbaserade storlekar? Barn är ju så olika. Borde jag översätta dem till centilong, vad tycker ni? När jag har skrivit ut cl så frågar väldigt många vad det motsvarar i ålder, det kanske ändå är enklast med år, så vet man väl ungefär om ens barn är stort eller litet? Tar gärna emot synpunkter.
Sist men inte minst, en jacka i ett av mina favorit-tyger, en tradera-gardin. Räckte till en 2års-jacka. Jag gillar det oranga till detta tyget, gör liksom jackan mer färgglad än super-rosa och gör att den (precis som de andra) funkar bra som unisex tycker jag. Men det råder det väl delade meningar om gissar jag. (Och ja, för mig för killar hemskt gärna ha super-rosa också om de vill.)

Hoppas ni får en riktigt fin advents-helg!

14 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Åh, vad fina! Alla tygerna är precis i min smak också. Jag är imponerad över din produktivitet!

När det gäller storlekar, kanske det går att märka dem med både en centilongstorlek och en ungefärlig åldersangivelse? Ett annat alternativ kan ju vara att ange måtten, typ bröstvidd-längd-ärmlängd, så kan man måtta mot ett befintligt (passande) plagg. Det tycker jag ofta är till hjälp när jag ska köpa kläder till mig själv via nätet iaf.

Hoppas att du får en fin första advent!

Solveig Lövendahl sa...

Tack snälla! Ja, det är såklart en bra idé, både ålder och centilong får det nog bli. Tack!

Emma sa...

Underbara jackor! är också imponerad av en sån mängd:) och tänk om alla bar (och vuxna) fick använda vilka färger och kläder oberoende av kön, en utopi!

Jes sa...

Vilka helt sagolikt fina Jackor!!! Man blir så glad när man ser dem :)

E.R.R.Y sa...

Helt fantastiska jackor, alltid lika imponerad av dig Solveig! Älskar verkligen tyget på den sista jackan, har det i blått/lila och ljusgrönt/gult och letar ständigt efter det röda.. :) Önskar att jag hade nog av det blå till en jacka i min storlek! ;)

Kram och fin första advent till dig & J.

Anna GL sa...

Så glad jeg ble av fargene! Takk! :)
God helg!

Ulrika sa...

Ja! Den sista jackan! Så fin! Till våren lägger jag nog in en beställning. En sån där fin jacka måste ju ens barn få, tänker jag!

Fiff sa...

Underbara jackor! Blir helt kär när jag ser dem :-)

Johanna Ulveklint sa...

Jag har läst din blogg länge men aldrig skrivit och sagt att jag verkligen älskar de kläder du gör! De riktigt lever. Får nog sälla mig till den som sa att hon/han lägger in en beställning till våren.

Och så hejar jag på er och hoppas snart få se er egen lilla guldklimp som modell.

/Johanna

Susanna sa...

Älskar dina jackor! Helt underbara!
Man blir så glad av dina kläder! :)
Kram Strömming

Anonym sa...

Skriv absolut centilong, det är jättesvårt att lista ut måtten annars. På köpekläder har Elliot 146 cl men när vi hittar kläder i Spanien står hans storlekar på hyllan för barn mellan 10-11 år och han är åtta :). Ju äldre de blir desto mer märks skillnaderna också, numer skiljer det ett huvud i längd mellan honom och ena kompisen.

Sydde överdragsbrallor till honom i helgen, han tycker att skitbrun fleece är sååååå tråååååkigt "men mamma du VET ju att jag vill ha pigga och glada färger" medan jag tänkte lite praktiskt om vad som funkar i modden mer än en eftermiddag *s*. Nåväl, resten är mer färgglatt! Utgår man från honom så funkar alla dina jackor till alla slags barn, det är bara vuxna som tror att man färgkodar kön.

/Kicki

Hanna sa...

Du gör fantastiskt fina kläder! Får man köpa jackor? och i så fall hur? Det är så fina färger och tyget :)

Hanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sofia / rufi design sa...

Så fina jackor! Gillade särskilt den bruna med löven! Jag håller med om både centilång och ålder. Så blir alla nöjda :-)