tisdag 7 augusti 2012

Fina fynd och tuffa tanter

Idag har jag haft en ledig, oplanerad dag helt för mig själv. Tråkigt och ensamt kan jag tycka ibland, jag gillar verkligen att ha sällskap, men det blev i alla fall en riktigt bra dag. Jag bestämde mig för att åka en sväng till Helsingborg och väl där gick jag först till Pingstkyrkans second hand. Det var en sån där dag när det ena fantastiska fyndet efter det andra bara uppenbarar sig framför ögonen på en och det pirrar i kroppen av glädje.
Jag hittade en stor fin Kaj Franck-gryta (vi till och med BEHÖVER en stor gryta!) och två lite tjockare jack/väsktyger. Det ena är samma (fast annan färg) som jag sydde min allra första jacka i. Gillar skarpt. Allt detta blev mitt för 115 kr. Som hittat tyckte jag.

På Framtid Design hittade jag två Stig Lindberg-barntallrikar som jag inte kunde motstå. 45kr kostade de och butiken tog inte kort under 50 kr. Jag frågade om jag kunde få betala 50 kr för dem, men det gick inte för sig. Jag tittade vidare en stund men hittade inget mer så till slut tog jag fem vykort för 1 kr/st. Fula var de, typ bilder på Globen från 90-talet och sånt. Tänkte att jag kunde lägga dem på tåget och hoppas nån ville ha dem. Sen tänkte jag, om jag ändå ska lägga dem på tåget så kan jag ju lika gärna skriva nåt på dem. Lite halvhemliga små snälla hälsningar gör ju världen lite finare tänkte jag och kände mig lite som Amelie från Montmartre. Den lite filmiska känslan förstärktes när en vithårig gammal tant kom farande på en sparkcykel och log glatt mot alla hon for förbi. Leendena spred sig överallt omkring och jag kände bara: Vilken fin värld vi lever i!

7 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Men vilka fantastiska fynd! Den grytan är så himla fin tycker jag, och att hitta något designat av Stig Lindberg till det priset; ja då är det nog nästan läge att köpa en lott t.o.m. :)

Medea sa...

Ååh precis sådana tallrikar hade jag och min bror när vi var små! <3

Medea sa...

Glömde skriva att grytan är superfin! Önskar jag kunde hitta en precis likadan!

makiato sa...

Vad underbart! Jag vill också skriva små hälsningar. :)
Finfin gryta!

Mia sa...

Nämen, nu sitter jag här och ler och småsnyftar lite. Vet inte varför gladtårarna kom, men ditt inlägg fick mig att tycka om världen ännu lite mer. Kram

Solveig Lövendahl sa...

Å vad jag blir glad av era kommentarer, tack alla!

Makiato, ja! Gör det!

Mia, underbara Mia, det var det finaste jag har hört!

Sanna sa...

Vilka underbara fynd! Jag bara älskar grytan! <3

Kraaam
Sanna