lördag 5 november 2011

Hemma hos oss, del 3 - sovrummet

Som ni kanske har märkt tycker jag det är väldigt roligt att visa upp vårt hem. Lite ego kanske, men på sin egen blogg kan man ju vara precis hur ego man vill och göra precis det man själv tycker är kul, så här kommer bilder från vårt sovrum:
På "min vägg" hänger lite blandade tavlor, en bild från vårt bröllop, ett inramat kort från "Solägget"- en av mina favoritsagor när jag var liten, en blomtavla som en väninna till min mormor har målat till henne nån gång för länge länge sen, en inramad pappskiva som en kär kollega ritat en ängel och skrivit "glöm inte äta piggelin" på. Hon skrev den som en påminnelse när hon tömt frysen hemma inför flytt och lagt glassen i jobbfrysen. Jag tyckte det var en väldigt fin lapp och ett väldigt bra motto så jag tog hem den.
Massor av halsband hänger där också. Jag gillar halsband, gärna långa med stora färgglada pärlor i trä eller plast.
På Jonas sida hänger en bild av mig som en vän har tagit samt två tavlor som är arvegods från Jonas pappa.
Mitt lilla skåp rymmer mera smycken och är klätt med en liten bit av kanske det allra finaste tyget som finns, enligt mig, Mona Björks Backsippa i gult.
Och så en överblicksbild, den lilla minigardinen är loppis förstås, lampan är från IM för ett antal år sen, mitt nattduksbord är en gammal byrålåda på högkant klädd med en bit av en gammal tapet och lapptäcksöverkastet har en god vän till oss köpt i Guatemala.

Idag har vi haft besök och en ny solig skjorta beställdes. Lillkillen som skulle ha den fick själv välja tyg och jag undrade vad han tyckte om för färger. Svaret blev alla färger, mycket färger, gärna blommigt och helst gult. Bra smak tycker jag! :)

Ha en fortsatt fin helg!

6 kommentarer:

Maria sa...

Så mysigt det ser ut hemma hos er. Ett hem med värme!

Maria sa...

Väldigt fint och soligt sovrum!

MinaMirakel sa...

Härligt, ljuvliga bilder med stor hemtrevnad och historia inte minst.
Ett hem med själ./Åsa

SiriR sa...

Så koselig det ser ut:)

Mia sa...

"glöm inte att äta piggelin". Hihi, sitter och småler, den känslan ska jag bära med mig hela dagen :).

Nusse sa...

Så roligt att få veta ursprunget till tyget! jag har precis slaktat ett förkläde i av samma tyg :)