onsdag 21 oktober 2009

Nyckelpigejacka

Denna jacka är sydd i nyköpt manchester. Jag har sedan länge bestämt mig för att bara sy i återanvända tyger, förutom mudd och sånt som är svårt att hitta begagnat i bra skick, men detta tyg hade jag köpt in före det beslutet. Jackan är fleecefodrad och beställd till en liten tjej.

Den har legat halvfärdig löjligt länge för att jag hade jättesvårt att hitta rätt röda mudd. Hur gör ni andra som syr? Man kan ju inte ha ett jättelager hemma av mudd i alla färger, dragkedjor i alla längder och färger, osv. Samtidigt funkar det ju inte att springa runt och leta till varenda beställning. Dessutom kostar en dragkedja till en jacka 60 kr i lokala sybehörsaffären och runt 20 på Stoff&Stil. Jag försöker planera vad jag ska sy en tid framöver och köpa till det, men sen droppar det ju in beställningar och då blir det lätt lite knöligt tycker jag. Alltså jag är jätteglad över beställningarna, men är det någon som har något tips på hur man blir lite mer effektiv så mottages det tacksamt.

19 kommentarer:

KATTCHING sa...

jag känner igen problemet med att måsta gå och handla inför varje beställning men, jag brukar oxå beställa från stoff och stil ibland. då köper jag mycket av sånt som jag kanske inte behöver just då men som jag vet kommer att gå åt framöver. som ex. kantband eller dragkedjor. dom längder jag vet att jag brukar använda köper jag kanske en i varje färg eller dom färger jag brukar gilla bäst. det gör ju inget om ex. dragkedjor blir liggande ett år innan man använder dom. bättre det än att lägga ut en förmögenhet på lokala sybutiken. så ja, jag bygger upp ett litet lager kan man säga. det går ju åt tillslut! :)

Mimmi sa...

Säger detsamma. Mudd har jag en hel del färger hemma (då från S&S) och jag tycker att det fungerar även om nyansen inte är exakt lika som plagget i övrigt. Men just dragkejor är hopplöst svårt, det blir så många varianter då de skiljer i både färg och längd ju. Ett tips är att handla från Bibbi som har bra priser och en helt underbar service. Om man är en återkommande kund så skickar hon beställda varor omgående och man kan ha sin dragkedja inom någon dag eller två.

Hello sa...

Bibbis textil och Ohlssons runt hörnet från min arbetsplats underlättar min syvardag oerhört.

Härlig jacka!

Astrid Hemsydd sa...

Skjønn jakke - og herlig blogg! Blir så glad av å se og lese om det du syr! Jeg kjenner til problemet med sytilbehør i alskens fargerm og her av den grunn mange halvferdige eller ikke påbegynte prosjekt som venter på en runde til stoff og stil (som ligger nesten 30 mil herfra..) kan jo bestille på nett, men det er så greit å plukke selv!

SiriR sa...

Herlig jakke!

Jeg har samme problem. Lokal butikk har lite utvalg og er dyr. Bruker å bestille fra Stoff og stil, både litt ekstra glidelåser og ribb/mudd. Men ikke alltid man har det inne man trenger. Da må bestillerne som oftest vente til jeg får lagt inn ny bestilling hos Stoff og stil!

Skaparstigen sa...

Snygg jacka! Den skulle E gilla, han har fastnat för allt med "piga-piga" på.

Jag köper på mig lite när det passar, har inte så mycket beställningar, så det är sällan det blir panik. Snedslå köper jag på rulle (billigast) ,har typ 15 färger som jag alltid har hemma, (man blir inspirerad av att se dem ihop), mudd har jag köpt ca 6 färger, de jag använder mest.
Det bomullsgarn jag alltid använder har jag nästan alla nyanser av, men det går åt när man gillar regnbågsrandigt! Det köper jag i lokala garnaffären, vill gynna dem.

Heimlaga sa...

Jag har samlat på mig rätt stora lager av dragkedjor, mudd,kmappar,tråd etc genom åren, fram för allt när jag springer på bra priser. Mudd försöker jag köpa när jag ser något jag tror att jag inte har hemma. men det är ju svårt att minnas...Jag syr inte så mycket beställningar, utan mest åt egena familjen, och då finns det oftast något som är "good enough" bland det som finns hemma.Bibbi ger snabb service, men det handlar ju om avvägning mot att gynna lokala affärer också. Jag vill ju trots allt ha kvar en tygaffär i stan också..

lilla hjärtat sa...

Helt underbar.
Ja, det där med att ha ett stort lager hemma...Sambon tycker jag har för mycket hemma men när jag skall ha något måste jag ändå iväg ; ) Svårt det där, men jag brukar också försöka handla på mig om jag hittar något som jag vet går åt.

Strömming sa...

Underbar jacka!
Får man fråga efter ungefärliga mått på din jacka i strl 92? Sitter och köåpar på en som ska bli en present på lördag och jag har ingen koll på om det kommer att vara för stort eller för litet.

Håller med om att det är svårt att ha "allt" hemma som man kan behöva, rätt nyanser är ju jättesvårt att få tag i. Jag brukar också ta storbeställing från SoS och sedan panikbeställa från Bibbis - honär ju så snabb på att leverera att man knappt hinner blinka (jobbar man inte i stan är det ett projekt att ta sig till en syaffär som sedan tar 3 gånger så mycket som Bibbi!) Har börjat få ett bra lager nu när man hållit på ett tag men det där med drgakedja är ett problem, i den jacka jag syr nu blev det knappar istället för jag hittade ingen passande drajkedja!

Benglan skapar sa...

Härlig jacka!

Heilt spesiell sa...

For en fantastisk kul jakke!!
Veldig proff!

Jeg syr kun bestillinger der jeg får litt frie tøyler.Dvs at kunden velger hvilken modell og sier hva de liker og ikke liker av farger.Da kan jeg bruke det jeg har inne av stoffer/knapper og man blir ikke så låst.Dessuten er det mye kjekkere syns jeg:)

BRUNo.RANGE sa...

Känner igen problemet och har tyvärr inget bra svar... Fin jacka i alla fall!

Doris_Assar sa...

Jättefin jacka! Har samma problem som du dock.. mitt enda tips är Bibbis, som många andra skrivit redan :-)

bokabosus sa...

Underbar jacka! Vilket härligt tyg.. /Linn

Aleisa sa...

ja som alla andra samlar på mig allt som möjligt och försoker anpassa de jag syr till det jag har, och har jag inte det, försöker först och ersätta och prova nya kombo, eller springer runt omkring, men det är bibbistextil med sin underbar service och snabbaste svar som jag tackar mest nu, och priserna, inte dum detta heller. annars är du nu i malmö så stoff och still kan du besöka mer ofta änn jag, silken tur eller .... silken otur på planboken som blir fattigare och fattigare. kram till dig

Åsa sa...

jättefin jacka! visst är det svårt när man inte det PERFEKTA hemma just när det behövs men jag köper då "dyrt" på lokala sybehörsaffären, för mig så jämnar det ut sig i sista änden när man ibland köper superbilligt men inte drar av det då på mitt utpris liksom... men det handlar ju om planering när man beställer från tex s&s, för de är inte så jättesnabba ju i leverans, suck...

Aleisa sa...

just nu finns en affär i hsb som håller på att stänga, de har 70 % av rea på allt. så det är inte dum heller. tror att det är gamlegården, känner du till?

MinaMirakel sa...

Jag tycker att man samlat på sig en del under åren man sytt, men konstigt nog saknas det alltid något!
Jag brukar införa inköpsstopp, vilket innebär att jag bara får använda det jag har hemma vilket kan trigga fantasin lite extra.
Men det är ju svårt om man har beställningar/Åsa

Titti sa...

Supertuff jacka, verkligen snyggt tyg!