onsdag 3 april 2013

En bitter kärring med ny frisyr

Många som månar om oss säger ofta att vi borde ta en paus. Jag önskar att vi kunde men för mig är det inte ivf-försöken, sprutorna, hormonerna, inte när jag blivit riktigt dålig och hamnat på sjukhus, inte ens missfallen och de negativa beskeden som är jobbigast. Eller jo, det är ju då sorgen är som mest koncentrerad och jag hoppas innerligt att vi aldrig mer behöver gå igenom det, men all den andra tiden, månaderna, åren, pauserna, väntan, när vi inte kommer ett dugg närmre vårt mål, det tycker jag är jobbigast. När man liksom förväntas funka, leva, jobba, orka som vanligt men hjärtat värker av längtan och sorg. Om man kunde ta en paus från sorgen och längtan så skulle jag mer än gärna göra det, men det går ju tyvärr inte. Jag känner hur jag allt mer blir någon jag inte vill vara, en ledsen, bitter kärring som har allt svårare att glädjas åt andras lycka. Det är inte kul.

Då är det skönt att prata med nån som vet precis hur det är att längta och vänta. Idag har jag haft en lång, fin pratfylld lunch med en sån person. Hon är en kompis till en kompis under gymnasietiden och under åren har vi stött på varandra då och då men aldrig umgåtts eller egentligen känt varandra. Ändå kändes det helt naturligt att vi hittade varandra och plötsligt kunde dela tankar och känslor över en sallad. Fint!

Annars får man ju göra vad man kan för att pigga upp sig, som att fixa en ny frisyr till exempel. För ett par veckor sen klippte jag av en dryg halvmeter hår och nu ser jag ut så här:
Jag gillar det!

15 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Du är jättefin!

annas alster sa...

Åh du är så solig och jättejätefin!

Ulrika sa...

En sak: du ser då rakt inte ut som någon sur, bitter kärring! Du är bra och fin!

od Andulky sa...

Superfin!

Tyg och otyg sa...

Vilken fin frisyr! Den klär dig verkligen! Jag är själv korthårig i själ och hjärta, kommer nog aldrig att trivas i längre frisyrer.
Och det är väl egentligen inget konstigt att man känner som du gör, när "alla andra" får det man själv önskar sig mest av allt. Däremot är det ju inte alla som vågar erkänna det för sig själva, än mindre för andra. Och det är nog då man verkligen riskerar att bli bitter, när man inte ens kan prata om det.

TinaF sa...

Du er superfin!

Solveig Lövendahl sa...

Tack fina ni!

Tyg och otyg, jag har nog i hela mitt liv varit en korthårig själ i långhårig kropp :). Tills nu då, nu har jag hittat rätt känns det som. Och ja, kanske är det så. Känns som det alltid är bra att bli medveten om känslorna så man kan hantera dem och släppa ut dem i lagom doser. Jag försöker!

finnkids sa...

Vad fin du blev i håret! Sen har du en superläcker klänning, blus eller skjorta eller vad det nu är du har på dig! :-)

Lykke sa...

Va fin! Du ble kjempe søt!

Anna sa...

Du ser ju absolut inte ut som en bitter kärring i den underbara frisyren! Den klär dig verkligen!

Maria sa...

Du är verkligen jättesöt!

Tycker att du är så modig som så öppet kan skriva om hur du känner. Måste kanske hjälpa och hindrar dig förmodligen att bli bitter.

Jo sa...

Du blev jättefin i din nya frisyr! Passar jättebra!

Den där tiden.. Den som bara springer iväg, den är förjäklig, rent ut sagt!
Jag tror att man får göra ett aktivt val när det gäller den där bitterheten. Antingen bestämmer man sig för att låta den sprida dumheter, eller så gör man inte det. Jag känner dig inte IRL, men du känns inte som en bitter person så jag tror inte du är i riskzonen. :)
Däremot måste man ibland tillåta sig att uttrycka sig i bittra ordalag och erkänna att man blir avundsjuk/ledsen/arg, eller vad det nu är. Annars tror jag att man spricker.
Jag tror på er!
Kram

Anonym sa...

Snyggt!
/åsa

Anonym sa...

Finaste finaste! Önska du sydde vuxenkläder till salu också. Då vill jag ha!:) Kram underbara du../ Saramoa

Berit sa...

Åhhh så fint det blev och passar dej så bra...skönt oxå med kort hår när du snart har en hel massa bebisfingrar som älskar långt hår...många kramar till den , Jonas och Lykke <3