fredag 12 april 2013

Loppissäsong

Även om det fortfarande är kallt så har loppissäsongen kommit igång ordentligt, roligt! Jag brukar inte shoppa så mycket men den senaste veckan har varit en riktig köpfest. Får ta det lite lugnare tror jag så jag inte fyller lägenheten alldeles, å andra sidan så har vi en kolonistuga också att fylla nu... :)

I söndags var mamma och jag på bakluckeloppis i Helsingborg, den är varje söndag och är helt gigantiskt stor. Jag köpte mig en orange klänning och en stor plåtburk. Burken från Svea choklad är ju en klassiker som man ser då och då, men oftast betydligt dyrare. Jag kunde inte motstå, fast jag inte har kommit på vad jag ska ha den till än. Bullburk på kolonin kanske?

I onsdags slutade jag tidigt och unnade mig en sväng på de fasta loppisarna i Malmö. På Myrorna hittade jag denna fantastiska pepparkvarn. Eh nej, den behövde vi inte, pepparkvarn har vi redan. Inte så här snygg i och för sig men ändå. Jaja, den ena får flytta till kolonin och peppra våra sommarsallader, klart man måste ha en pepparkvarn på kolonin! Jag hittade även tröjan/jackan från Vamlingbolaget, hurra! Blev så glad när den dök upp, kändes nästan som när jag hittade en Berså-skål, bingo liksom. Och så var den gul till och med, matchar pepparkvarnen perfekt. Får ha den på mig när det ska peppras. :)
Jag tror jag kommer att rösta för att den gula kvarnen får stanna i lägenheten, den verkar trivas så bra på kryddhyllan tycker jag. Där trivs även en liten kopp som jag köpte på Emmaus samma dag.

Små udda koppar med fina blommor i kan man aldrig ha för många av tycker jag. Jonas och jag är inte helt eniga om det, men några till kan vi nog ha plats för i alla fall... Om man blir glad av nåt så enkelt som en loppad kopp för en tia så är det ju ganska billig och harmlös lycka i alla fall.
Trevlig helg på er!

6 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Det var fina fynd allesammans! En sådan Svea-burk har jag också och häromdagen hittade jag en liten blå Svea-burk med bild på en massa färggranna karameller på, som jag aldrig sett förut.

Titti sa...

Så fint, gillar också pepparkvarnen jättemycket, kan själv inte få nog av loppisar, det är ett billigt och miljövänligt nöje :)

Ulrika sa...

Vilka fynd! Kläder från Vamlingbolaget eller Mahjong hittar man ju i princip aldrig på loppisar!

Maria - JAG BLOMMAR sa...

Underbara fynd! Länge sedan jag hittade något så fint.

Helga sa...

Ja det enda dåliga med loppis är att man får akta sig för att köpa hem för mycket :p Kläderna var jättefina! Jag har bara varit på bakluckeloppisen en gång men då var jag hungrig så det blev ingen hit :P

Anonym sa...

Åååh, men då måste jag tipsa om något kul som du iofs kanske redan känner till. Hittade en sida med nedladdningsbara Burdamönster och insåg plötsligt hur förfärligt dyrt det skulle bli om jag hade laddat hem alla jag ville ha men så har vi ju denna FANTASTISKA institution bibliotek....och de har ju precis allt. Som t.ex. hur många årgångar Burdatidningar som helst.

Och vilken service, jag reserverade en box som var utlånad och behöver inte ens åka in till Lund för att hämta den, nej då, här kan man få den hemskickad till närmsta bibbla för den enorma summan sex kronor. Också billigt nöje :) och något ska man ju göra av alla sina tyger som man hittar på loppisar haha.

Vårhälsningar från Dalby/Kicki & E