fredag 2 oktober 2015

Världens bästa byte

Ända sen jag för första gången såg Maria Carlanders underbara lilla sergel-tröja har jag tänkt att jag skulle vilja ha en sån till mitt barn. Det var långt innan Lykke fanns, men strax innan hon föddes tog jag kontakt med Maria och undrade om hon gjorde tröjor på beställning. Det gjorde hon egentligen inte men hon föreslog ett byte. Eftersom hon är en väldigt skicklig hantverkare (gör fantastiska saker i både ull och lera) blev jag smickrad och glad över förslaget. Det kom en liten bebis emellan och vi gjorde det till ett väldigt lugnt byte som fick ta tid, men nu är båda sakerna i hamn:


En klänning till Maria i härliga höstfärger...Bild lånad från Maria.


...och en alldeles ljuvlig liten sergel till Lykke. Jag är väldigt imponerad av Marias alster och när hon använder ord som otroligt fin, välsydd och helt fantastisk om nåt som jag har gjort blir jag så glad så jag nästan börjar gråta. Löjligt kanske, men jag känner alltid att jag liksom inte kan sy egentligen. Jag kan inga finesser, jag är självlärd, gör enkla grejer och liksom bara syr. Har förstått att många som jag beundrar kan känna sådär, att de inte kan på riktigt. När nån som Maria vill byta nåt med mig, hennes alldeles underbara stickade tröja mot min klänning så växer jag så det knakar. Mitt skapande uppvärderas i mina egna ögon. När jag ser att hon blir lika nöjd och glad som jag, ja då känns det så fint. För vi blev verkligen supernöjda och lyckliga båda två. Världens bästa byte.


Jag kunde inte låta bli att prova tröjan på Lykke även om tanken var att den skulle passa nästa höst och vinter. Det syns kanske inte riktigt hur stor den är, men den är uppkavlad flera varv. Nästa höst blir den nog perfekt. Den underbara lilla skapelsen. På min underbara lilla skatt. Tack Maria för ett underbart bra byte!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt byte! Så vackra kläder!! /Sandra

maria carlander sa...

Åh, finaste Solveig!
Det är så lustigt det där, hur man ser på andra och hur man ser på sig själv. Ur mitt perspektiv så är det jag som är den som inte kan, som är självlärd, som "bara stickar" och inte kan något om "det riktiga hantverket", som blev smickrad av att DU ville göra ett byte med mig.

Blir helt varm av att få se tröjan på Lykke!
Kärlek till er,
Maria

Harefrøken sa...

Jeg synes dere har gjort et kupp begge to. Herlig både kjolen og genseren. Så er det jo noe eget med gode ullgensere nå når høsten er på sitt vakreste.