tisdag 1 april 2014

Solig&Jonas-samarbete

I fredags var det begravning, i lördags fick vi träffa en ny liten människa för första gången. Ett liv slutar, ett annat börjar, så som det är. Den nya lilla människan var bara två veckor gammal och förstås hur fin som helst. Vi hade gjort en liten fotofilt till henne.


Förutom att jag tänker att det kan vara ett gulligt minne och kan kännas fint att värmas av bilder på familjen så känns det som en bra present från mig och Jonas. Roligt att vi båda kan vara delaktiga, han bidrar med bilderna och jag med tyger och sömnad. Ett har vi gjort tidigare till en liten vän, det såg ut så här om ni vill se.


Det var ju första gången vi träffade den lilla, men vi snodde en bild av henne från föräldrarna så att hon också skulle få vara med på sitt täcke, övriga bilder har Jonas tagit.


Bilderna har vi gjort med hjälp av transferark från Panduro. Man skriver ut bilderna på dem och stryker sen fast dem på tyget, lite kul att leka med tycker jag.

Hoppas ni har en skön och solig tisdag!

11 kommentarer:

Unknown sa...

Fantastiskt fint! Vilken härlig present

SiriR sa...

For en fantastisk fin og personlig gave:)
Heldige lille baby som får et sånt fint teppe.

Tyg och otyg sa...

Det där är en så himla trevlig idé! Har länge tänkt att jag skulle vilja göra något liknande, men jag verkar aldrig komma till skott. Kanske blir det av nu när jag inspirerats av dig?

Unknown sa...

Jättefin filt! Verkligen fin present. Har också haft tankar på att göra något liknande sedan jag såg filmen "vid din sida", för jag gillar idén jättemycket. Men jag är rädd för hur det blir när filten är tvättad några gånger... Vet du något om hur transferbilderna håller?
/Annika

Fiff sa...

Åh, vad fin! Så fint av er <3

maria carlander sa...

Så fantastiskt fin! Och så fint att som du skriver, få värmas av sin familj.

Haha, ja, fröerna gror visst snabbare då :)
Jag tycker om din kommentar -kanske är det precis så, att man älskar den årstid man är född alldeles speciellt mycket.

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era fina kommentarer!

Annika, nu har jag gjort en miniundersökning på saker jag gjort tidigare med transfertryck och det verkar hålla förvånansvärt bra. På en kasse som jag gjorde för mer än fem år sen och som använts flitigt ser trycket nästan som nytt ut. På trikåplagg som använts och tvättats ett antal gånger håller det lite sämre, spricker lite men ser ändå helt ok ut. Så håller man sig till vävda, stadiga tyger så ska det nog hålla ganska bra. En filt tvättar man ju inte jätteofta heller tänker jag, så lycka till!

Anneli sa...

Jättefin!
Och jag måste bara kommentera er tapet (är det väl som syns?)- underbar!

Solveig Lövendahl sa...

Tack Anneli! Ja, jag gillar den också väldigt mycket. Josef Franks klassiska Eldblomma.

Linda sa...

Hej!
Kan du inte skriva och berätta mer om ert "ekologiska liv". Visst var ni med i någon undersökning om att leva med minsta möjliga koldioxidutsläpp? Hur gör ni? Vad undviker ni? Hur började ni?

metamorphosis sa...

Vilken härlig present - både i att den blev fantastiskt fin och det symboliska både i alla bilder och samarbetet mellan dig och Jonas!

(har ju faktiskt ny toner i skrivaren... kanske ska prova sånna transferark?)