måndag 21 april 2014

Äggjakten

Hoppas ni har en riktigt härlig påskhelg allihopa. Det har vi! Fyra lediga dagar tillsammans, känns så lyxigt och att det har blivit sommarväder gör ju inte saken sämre. Igår firade vi påsk med min familj och det var naturligtvis dags för den årliga äggjakten.

Först lade vi ut rundan som vi gjort (till min pappa och farbror den här gången). En av ledtrådarna var en samling växter vars begynnelsebokstäver ledde till nästa ställe.


Det gäller ju att anpassa ledtrådarna efter vem som ska lösa dem, växterna hade nog varit alldeles för lätta för mamma och min syster medan ordflätan med "monarker pre Vasa" hade varit alldeles för svår.


Nytt för i år var att vi var i Landskrona, annars har vi varit i Helsingborg i ja, närmre trettio år och även om området har blivit större och större med åren så har många ställen blivit använda lite väl många gånger så det var kul med en helt ny plats.


När alla hade lagt ut sina rundor var det dags att ses hemma hos oss och överlämna första lapparna och sen satte klurandet igång.


Vi klurade, löste korsord och ordflätor, letade efter lappar och gnuggade geniknölarna intensivt. Och cyklade! Den kära systern och mamman som gjort vår runda skickade oss från ena sidan av stan till den andra och tillbaka igen. Ett antal gånger. Måste ha cyklat över en mil tror jag.

Till slut hittade vi våra ägg, hurra! I ett stort fågelbo som lillasyster byggt och placerat högt upp i ett träd. Vi började leta vid tretiden och klockan åtta var alla färdiga. Då hade vi fått en rejäl dos både hjärngympa, bengympa och solsken och det var väldigt gott med mat.

Jag gillar påsken jättemycket och jag gillar vår äggjaktstradition, tycker det är roligt att den har fått leva kvar och vuxenanpassats när det sen länge inte finns några barn kvar i familjen.


Igår var vi på kolonin hela dagen, jobbade hårt med att gräva trädgårdslandet större och däremellan låg vi i gräset och åt vårt påskgodis. Ljuvliga, ljuvliga helg! Och den är inte slut än, för oss blir det kolonin idag med. Hoppas ni också har en härlig påskhelg!

3 kommentarer:

Sandra i norr sa...

Så härligt med lång, skön ledighet tillsammans med de som är ens hjärta kärt :-) Vår familj har också haft en riktigt underbart bra långhelg! Dock mycket annorlunda mot er med skoterkörning, massor av skidåkning med pigga hundar som gärna drar både vuxna och barn. Isfiske och renfilé lagad

Sandra i norr sa...

Oj, det publicerades visst... Renfilén tillagades på en stor Muurikka över öppen eld i en grävd matplats i snön. Madrassrace nerför trädgården fick vi också till. Allt detta med klarblå himmel och en skön värmande sol hela dagarna! Vi är nöjda över att kunna njuta av allt det här, av att kunna ta av sig vantarna, inte behöva ylletröja under jackan och över att dagarna är så ljusa nu. Njuta går att göra av olika anledningar och på olika sätt :-) Men när stress uteblir och minerna är glada brukar det bli bra. Du har fina bilder med så många färger.

Solveig Lövendahl sa...

Tack för din fina kommentar Sandra! Det låter som en riktigt härlig helg hos er också! Väldigt olik vår, men säkert lika härlig. Blev lite sugen på madrassrace, det låter kul. ;)