tisdag 5 november 2013

Frisyrfunderingar

Mitt schema råkade ligga så att jag är ledig nästan en vecka efter det negativa beskedet, väldigt bra och välbehövligt. Förutom sorgen så mår jag lite halvkasst rent fysiskt. Nu har mensvärken slagit till med full kraft, vilket för mig innebär svårhanterliga smärtor, ibland så illa så jag svimmar eller kräks. Dessutom har illamåendet av hormonmedicinerna inte riktigt gett med sig än, "gravidillamående" och mensvärk är verkligen en ovanligt trist kombination.

Jag terapiritar gladblommor och funderar på ny frisyr. Har inte klippt mig sen maj och nu är håret så pass långt att jag kan ha flätor runt huvudet eller en liten, liten tofs. Är sugen på lite förändring och tror jag ska passa på att testa en riktigt kort frisyr när jag ändå har det ganska kort. Min söta make lekte lite och testade frisyrer åt mig, jag tycker nog den här är finast:


Jag gillar stora, fluffiga hår! Tyvärr matchar inte den här min hårkvalitet riktigt... Så vi lekte vidare och jag fick låna Emma Watsons hår (och bleka öra).


När han satte mitt ansikte på Anne Hathaways kropp hade vi ganska roligt:


Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!! Kanske inte borde välja den här frisyren, men tror det kan bli fint trots bilden, ett fotomontage kanske inte ger en helt rättvis bild alltid. Eller så klipper jag bara upp nacken lite, har inte bestämt mig än, får se vad det blir imorgon.

13 kommentarer:

bente kjaergaard sa...

styrkekramar

Saras pyssel sa...

Åh, det ser ut som att du skulle passa suveränt i Emma Watsons frisyr! Men jag håller med om att den fluffiga var läcker också! :-)

Tyg och otyg sa...

Spännande! Jag skulle nog också rekommendera den mellersta frisyren, tror att det skulle klä dig bra. Är själv ungefär så kortklippt och jag gillar verkligen det, det känns verkligen som jag.
Väldigt ledsamt att läsa att det inte fungerade för er den här gången heller, men jag tyckte ändå att ditt förra inlägg andades kampvilja och framtidstro och det bådar gott vill jag tro. Fortsätter att hålla mina tummar för att ni på något sätt ska få ert barn!

Anonym sa...

Du skulle passa fint i Emmas frisyr :)
Ledsen att höra att det senaste försöket inte heller lyckades. Jag blir lite fundersam när jag hör om din svåra mensvärk. Har du alltid så ont? Och har du isåfall blivit utredd för endometrios? Det är en sjukdom som kan påverka fertiliteten, men efter behandling ökar ofta chanserna att bli gravid. Be att få en remiss till en endometriosspecialist om du inte redan kollat upp detta. Lycka till!

Klockarbarn sa...

Jag tänkte också samma tanke som "Anonym".
Håller också med henne om att du skulle passa fint i Emmas frisyr.
Afropermanent kan man visserligen göra men det blir lite fult när man låter det växa ut ;-)
Jag minns min mammas snygga afrofrissa på 70-talet. Afrofrisyr och stora glasögon med liten pärla i glaset.

kuriåsa sa...

Hahaha.. Jag röstar på den översta bilden, helt underbar!

Fiff sa...

Hihi. Kul du kan leka lite mitt i alltihop :-)
Det var ordentligt fina blommor du har ritat! Det blir spännande att se frisyren sen. Tror säkert du blir snygg i det mesta! Stor kram, och hoppas du mår bättre snart ♥

Solveig Lövendahl sa...

Tack söta ni, det blev ganska kort. Fint tycker jag, ska visa sen.

Anonym och Klockarbarn, jag tänkte när jag skrev om mensvärken att jag kanske borde lägga till att jag inte har endometrios för jag tänkte att det kommer nog folk att tro. Men nu har jag blivit lite fundersam. En gynekolog upptäckte av en slump för flera år sen att mina äggstockar var som pärlband och hon misstänkte endometrios. Sen fick jag veta att "pärlbanden" beror på PCO istället, men nu har jag förstått att man kan ha båda och jag undrar om det finns något som tyder på att jag inte har det. Måste kollas vidare känner jag. Tack för påminnelsen!

Anonym sa...

Solveig!
Jag tror inte att ev endometrios ger dig fertilitetsproblem. Endometrios kan stoppa passagen i äggledarna och då gäller ivf, men där är du ju redan. Endo-Cystor på äggstockarna kan sänka/sänker kvaliteten på äggen, men då du faktiskt blivit gravid vid ca 50% av dina försök då är det inte det som är ditt problem. Om du skulle ha endo-cystor skulle du sannolikt veta det då du när du genomgår ivf gör ul. Dessa cystor syns tydligt. Man kan också ha endo fritt i buken och den ger bara smärtor. Det kan man ha utan att ha problem med fertiliteten. Som lekman skulle jag säga att du har god fertilitet eftersom du ligger på en gravidfrekvens på ca 50%, men inte haft turen att lyckas. Så, nu är det bara god tur som återstår!!
/Sophia

SiriR sa...

Ble så utrolig trist av å lese at dere har mistet den lille som såvidt var på vei. Hvor er verden bare urettferdig innimellom. Godt at dere har hverandre, og at dere har humor - herlige frisyrer:)

Anonym sa...

Jag vet inte om det kan finnas någon ärftlig orsak till menssmärtor, om det nu inte är endometrios. Men jag känner iallafall igen det där. Jag fick så småningom hormonspiral för att det skulle bli mer uthärdligt. Det hjälper, men är förstås ingen bra lösning för någon som vill bli gravid.
/Storasyster

Solveig Lövendahl sa...

Sophia, tusen tack för din kommentar! Det var precis det jag ville veta, det låter ju bra för min del. Jag har läst att man inte kan se om man har endometrios med VUL men det kanske är om det är fritt i buken då. Det kan ju vara bra att kolla upp det ändå, det kan ju hända att man kan få nån slags hjälp med smärtorna, men skönt om det inte påverkar våra barnförsök.

Tack ni andra med!

Anonym sa...

Hej igen! Jag tycker ändå att du ska kolla upp om du har endometrios. Kruxet är att det ofta krävs en titthålsoperation för att ställa en säker diagnos. Och det jag läst mig till (jag har själv endometrios, och har i mitt arbete som journalist skrivit om sjukdomen och läst massor) är att även förekomsten av mycket små endometrioshärdar i buken kan göra det svårt att bli gravid, och att endometrios även kan öka risken för missfall.
Här finns en artikel som tydligt visar hur ointresserade många ivf-läkare är av endometrios:
http://www.ottar.se/artiklar/dold-sjukdom-som-d-dar

Ett annat tips: Jag fick själv rådet att genomgå en LIT-behandling på en klinik i London efter flera tidiga missfall. Av olika anledningar gick jag inte vidare med själva behandlingen, men jag gjorde undersökningen som visade att mitt immunförsvar inte fungerade som det ska. Läs mer om LIT till exempel här:
http://repro-med.net/repro-med-site2/index.php?option=com_content&view=article&id=69:lymphocyte-immunization-therapy&catid=2:pages-ett&Itemid=25
Och googla på LIT och IVF så hittar du info.

Stort lycka till!
/Sara