tisdag 2 juli 2013

Det är någon där

...hade jag tänkt ha som rubrik på det här inlägget. Om allt går bra. Och så en söt bild där jag klappar magen, för det har jag gjort mycket den senaste tiden. Idag tänkte jag berätta. Om allt går bra. Det har varit mitt mantra de senaste månaderna. Idag skulle vi på UL. Om allt går bra. Då skulle vi få se ett hjärta slå. Om allt går bra. Den senaste återföringen gick bra, jag blev gravid, vi klarade oss förbi v 6 då vi fått båda våra tidigare missfall. Jag mådde precis som man "ska". Fascinerades över hur mycket kroppen kan förändras på bara några veckor. Blodtryck som sjunker, temperatur som stiger, illamåendet och tröttheten som tar över och fullständigt knockar en. Jag njöt av graviditeten, klappade magen och viskade "älskade lilla barn, visst är det du som ska komma till oss?" Njutningen blandades av oro och rädsla, ibland ren skräck över att förlora vårt lilla, lilla, sköra liv. "Klart det går bra" sa folk omkring mig. Efter fyra års kamp, åtta provrörsförsök, två missfall och nu en missed abortion så finns det inget som är klart. Vi var på UL idag i v 8, det fanns en tom hinnsäck, embryot hade slutat utvecklas, inga hjärtslag, inget liv. Inget liv.

Älskade lilla barn, ska du nånsin komma till oss? Jag undrar om man kan längta ihjäl sig.

Läs gärna det här förresten. Skönt med några som orkar berätta sin historia trots att den inte slutade som de ville. En skön motvikt till alla dessa barnlöshetshistorier som slutar med en stor fin mage, eller ett fjunigt huvud mot bröstet. Det är de här historierna vi behöver fler av anser jag, för att folk ska förstå vidden av barnlöshetssorgen. Alla historier slutar inte lyckligt. Jag kan bara hoppas att vår ska göra det en dag.

28 kommentarer:

Jennie sa...

Jag hoppas med er!! Kramar!

Ccecilia sa...

Åh jag gråter i soffan när jag läser. Precis som ni antar jag... Hoppas hoppas för er!,

Saras pyssel sa...

:'-(

Susanne sa...

Tårar när jag läser. Hoppades så innerligt i början av inlägget. Lycka till med all kraft jag kan skicka!!
<3

sofia sa...

<3

annas alster sa...

Åh Solveig. Jag son trodde det var er tur nu. Stor kram!

Tyg och otyg sa...

Det hoppas jag också! Känner med er. Kramar och tankar!

Tyg och otyg sa...

Det hoppas jag också! Känner med er. Kramar och tankar!

Emmas dagar sa...

Kram!

[sarah lucy carin] sa...

kära ni. jag vet inte ens vad jag ska skriva. tänkte så på er idag, höll en tumme för att det skulle gå vägen. och det hjälper ju inte det minsta nu. jag kan bara hoppas att ni ska hitta tillbaka till orken, hoppet och tron. sen, återigen.

varmaste kramarna från oss i sätaröd.

Anonym sa...

Det är så orättvist! Det var ju er tur nu tänkte jag. Tårarna rinner när jag läser... Jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir till slut.
//Ulrica

Jessica sa...

Jag håller alla tummar jag har för er! Stor kram!

Ulrika sa...

Nä. Ögonen tåras. Jag är så ledsen för er skull. Håller alla tummar för er!

Susanna sa...

Åh Solig, vad ledsen jag blir för er skull. Precis om de andra trodde jag ju verkligen att det var er tur nu. Skickar kärlek och styrka!

Fiff sa...

Tänker massor på dig! Hoppas du hittar din fantastiska styrka snart igen. Och så vägrar jag ge upp hoppet för er. Jag tror det kommer ett barn till er på något sätt! Stor kram ♥

Solveig Lövendahl sa...

Underbara ni! Ni ska bara veta hur mycket era kommentarer, er kärlek betyder för mig! Tack snälla! ♥

Anonym sa...

Åh, jag gråter en skvätt och hoppas ni finner tröst. Det är så jobbigt det ni går igenom. Styrkekramar Lisa

finnkids sa...

Åh jag trodde först när jag läste inlägget att det äntligen gått vägen för er! Hoppas med er! Kram

Jo sa...

Kära, kära ni! Vad ledsen jag blir för er skull när jag läser detta! I readern fick jag bara upp de första meningarna och hoppade högt i soffan. Sen sjönk jag djupt ner och grät. Jag är så hemskt, hemskt, ledsen för er skull. Jag vet så himla väl hur orättvist det känns och hur jobbigt det är när dessa saker händer och jag skulle inte bussa den erfarenheten på min värsta fiende!
Jag hoppas så innerligt att ni orkar ta er igenom detta och försöka igen för jag önskar verkligen att ni en dag lyckas! Det är inte alls "klart" att det funkar för alla, långt ifrån. Alla orkar inte heller fortsätta försöka, vi var ju inte alltid hundra på att vi skulle orka fortsätta, men på något sätt gjorde vi det och det är vi ju glada för idag.
Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva än att jag hoppas att ni orkar samla krafterna nu under sommaren och försöka må bra i er själva.
Stor, stor kram!!

Linda sa...

Ååh, snälla rara Solveig, när ska det bli er tur?! Hoppas så för er skull. Fruktansvärt sorgligt <3

Thean sa...

Usch vad ledsamt :( Kram

Martin sa...

Kommer inte på lämpliga ord, men jag blev som andra här också tårögd. Jag hoppas ni mår bättre och bättre...

kavatglas sa...

Åh Solveig, finns inga ord kvar, jag önskar dig styrka för er kamp, kraft till er kärlek, mod att orka gå vidare och hopp om en ljusare framtid....kramar från glasblåserskan i småland

Anonym sa...

Älskade underbara ni! Jag kan inte föreställa mig allt jobbigt ni går och gått igenom... Tänker ofta på er, trots att jag inte känner er, och hoppas innerligt mycket med er! Ni har verkligen berört mig och jag hann bli så glad och hoppfull av rubriken som löd, för att sedan bli riktigt, riktigt ledsen för er skull. Jag kommer alltid att hålla tummarna för er och jag hoppas så innerligt med er! Sänder er en rejäl bamsekram och massa, massa kraft och styrka att orka hålla ut och fortsätta kämpa! Mängder med kärlek från en berörd läsare

Anonym sa...

Har inte kommenterat förut, men smyger in här på din fina blogg lite då och då.
Blev så ledsen av ditt inlägg och önskar att jag kunde skriva något som hade betydelse... Tänker mycket på er.
<3

Anna sa...

Många kramar till er!! Tänker på dig!!

Anonym sa...

Väldigt många sommarkramar till er båda från Kicki

Anonym sa...

Jag har tänkt mycket på er sen jag läste ditt inlägg! Så orättvist :-(
Med min dotter fick jag en blödning i v8-9 & när jag åkte in var det som för er en tom hinnsäck o ett missfall. Men på efterkontrollen några veckor senare visade det sig att där var en bebis.
På nåt vis har jag försökt hoppas för er skull att det kanske kunde vara så för er oxå.

Iaf så skickar jag kramar o soligt väder till er!
Anna