torsdag 27 juni 2013

Midsommar, vallmofält och andra ljuvligheter

Nu var det en vecka sen jag skrev och det har varit en riktigt fin vecka för min del. Först en härlig midsommarhelg i det stora gamla huset i Bökebäck med våra kära vänner. Det är lite stökigt, men det finns gott om plats och madrasser. Alla tar med mat, alla hjälps åt med disk, matlagning, det som behöver göras och därför har alla gott om tid att vara tillsammans och ha det bra.

Vi åt gott, gjorde midsommarstång och kransar, dansade, byggde pyramider och akrobatiserade, cyklade på loppisrunda, skogspromenerade till stenbrottet och tittade på näckrosor, gjorde upp eld och grillade, tog morgondopp och kvällsdopp och sen åkte vi hem.

Hemma i Landskrona hittade vi detta vallmofält som är något av det finaste jag sett. Få saker gör mig så lycklig som hav av blommor, solrosfält, maskrosfält, vallmofält... Helt underbart!

Min älskade har hittat sin blomma bland ängens alla blommor. :)Foton: Jonas Lövendahl

Jonas och jag har haft ett par lediga dagar tillsammans efter helgen också. En heldag på kolonin blev det, med ogräsrensning till Sommar i P1 på vår nya fräsiga lilla vevradio. Och igår var vi i Malmö en sväng och åt brunch på te&kaka som kan vara Malmös mysigaste café. I tuff konkurrans men ändå. Ursäkta bildkvalitén, men ni fattar kanske ungefär hur fint det var?
Hoppas ni har en härlig sommar allihopa!

4 kommentarer:

Saltflingan sa...

Så oerhört vackra vallmofält, jag har nog aldrig förrut sätt så många vallmo på samma ställe.
Fina pioner också och fin klänning. Fint helt enkelt :)

Ugglan sa...

Det låter som om du har haft en supermysig helg!

Håller med om fälten, man blir helt betagen...

Gunilla Green sa...

Vad kul att ni hittade till te&kaka! Och vilket fantastiskt vallmofält!

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Gunilla, vi blev inspirerade av dig. Jag har varit där en gång innan, men blev supersugen när jag såg afternoon-teet på din blogg.