lördag 9 mars 2013

Min TwoPiece


Jag har sytt mig en somrig klänning av ett helt underbart tyg som jag fått av en vän. Som vanligt har jag inte använt nåt mönster utan bara mätt, räknat, klippt, sytt lite, provat lite och sytt lite till. Tycker det är roligast på det viset. Blev riktigt nöjd med resultatet, ser fram emot att gå på picknick, fika på kolonin och cykla till havet tillsammans med den här i sommar. Hur bra tycker ni förresten vår vägg passade till den här fotograferingen?

För att göra klänningen lite mer användbar gjorde jag den tvådelad. Det är ju inte alltid man vill ha hela badsemester-på-mallorca-på-50-talet-med-en-ananasdrink-i-handen-känslan, som jag får av den. Allra mest kommer jag troligen att använda kjolen. Typ så här:

Den premiäranvände jag faktiskt redan idag när vi var på avslutning av vårt KlimatVardag-projekt. Det har varit en utmaning att  minska våra koldioxidutsläpp eftersom vi redan innan åt vegetariskt, åkte kollektivt och bodde i lägenhet, men med små åtgärder som att äta mer rotfrukter och säsongsanpassat, handla ännu mer ekologiskt, bli bättre på att ta vara på mat så den inte blir för gammal, duscha kortare tid, frosta av frysen och dra ut sladden till datorn på nätterna så lyckades vi minska våra utsläpp från 3,5 till 2,9 ton koldioxid per person och år. Medelsvensson ligger på 8. Vill du testa hur du ligger till så kan du göra det på klimatkontot.se.

22 kommentarer:

Anna sa...

snygging! så fint, så rätt, så du :)

Pyssellycka sa...

Snyggt, och så smart att göra den tvådelad!

Ulrika sa...

Den passar dig utmärkt, du blir lätt sommarens pudding!

Tyg och otyg sa...

Wow vad fin! Och jag fnissade högt åt beskrivningen av känslan den gav dig. :)

Lilla Anka sa...

Men så fin(a)! Mycket mer användbart med two-piece! One-piece är så o-varierbart!

Emma sa...

Åhh Superfint, imponerande att du kan trolla fram så här fina kläder utan ett mönster!

Helga sa...

Åh vad fin!

Gelememos sa...

Snyggt!

Sofia sa...

Åh herre jösses vad fint! Och verkligen smart med tvådelat! Imponerande måste jag säga! Ursnygg känsla du fick till! Och både tyget och du är jättefina! Den klär dig! Nu fick jag vår- och sommarkänslor!

Syster Elin sa...

Jättefin! Vad synd att du inte hade ett mönster att tipsa om, jag hade gärna sytt en likadan... litar inte lika fullt på min uppfinningsrikedom bara... ;)

od Andulky sa...

Så fin!

Jo sa...

Åh, vad snygg den (och du!) var!
Om orken kommer tillbaka ska jag också sy klänningar nu i vår, det var jättelänge sedan jag sydde något till mig själv så det är på tiden!

Pia sa...

Klänningen var jättesnygg.

Jag har också testat klimatsmarta sidan och kommer till ett resultat av 4.7. Vissa saker kan jag inte påverka utan alltför stora personliga kostnader som t.ex att byta till en miljöbil men att öka andelen rotsaker är inte lika bökigt så det kör jag på :)

Maria - JAG BLOMMAR sa...

Så superfint!

florin design sa...

Så fin du är! Å klänningen oxå förstås :)

Anonym sa...

Kul test, jag ska fundera på vad vi ska ha för bil nästa gång vi byter för den drog i väg siffrorna alldeles för mycket, i övrigt såg det bra ut. Och jo, vi ska byta kranar också så det kunde man ju passa på att be hela br-föreningen att göra samtidigt.

Tack för bra tips!
/Kicki

Ccecilia sa...

Superfint! Och jättesmart att göra den tvådelad, mycket fler outfits att variera med! Klimatsmart i sig, näsan!

Ugglan sa...

jättefint! gillar tyget jättemycket, och dig också förståss :)

metamorphosis sa...

Vilken härlig two piece - och vilken härlig känsla den för med sig för dig! Sånna plagg är bra!

På översta bilden var jag faktiskt säker på att du var utomlandsnågonstans, på en härlig balkong med utsikt över havet, så ja - nog passade den bra alltid!

Ingrid sa...

Så fantastiskt snygg du är i detta :)

RÄVENoRÄKAN sa...

Oj vilken inspirationskälla du är! Så smart sytt! Hoppas du får många soliga dagar i den outfiten!

Anna sa...

Så himla smart! Tre plagg i ett liksom! Ska nog bara sy tvådelade klänningar framöver..