tisdag 28 februari 2012

Favoritsaker

Jag gillar fina saker. Det betyder inte att jag shoppar en massa, tvärtom. Jag är verkligen vad man skulle kunna kalla en slow shopper. Kan gå länge, länge och titta på nåt jag tycker är fint. Fundera. Fundera lite till. Ofta hinner jag inse att den där saken som jag först tyckte var så fantastiskt fin egentligen inte var så spännande, ibland blir sakerna sålda innan jag funderat färdigt och det är väl lika bra det. Idag tänkte jag visa lite favoritsaker som till slut fått följa med hem till oss.
Kexburken visade jag nyss, nu vet jag att den heter Tulpan och kommer från Jie. Den bakre röda kannan heter Stjärna, från Gefle och är nog det mest extrema exemplet på min långsamma shopping. Jag gick och beundrade den i flera år (!) på en fast loppis nära mig, tyckte det var nåt av det finaste jag sett, MEN jag betalar INTE 400 för en kanna som jag inte ens behöver. Åren gick och en dag när loppisgubben bestämt sig för att ha halva priset på allt och kannan fantastiskt nog fanns kvar så fick den äntligen komma hem till oss och jag är väldigt glad över mitt noga övervägda beslut:). Den lilla prickiga kannan fick vi i bröllopspresent från en fin vän, Marrimekko-muggarna är det enda på bilden som inte är köpt på loppis. Jag önskade mig och fick presentkort där i födelsedagspresent och har sen gått många gånger och funderat och njutit av att jag kan välja något fint. Jag- varje stackars säljares mardröm:)! Tekannan med tillhörande koppar är märkt import och även den inköpt på loppis efter några veckors funderande.
Berså-skålarna behöver knappast någon närmre presentation. Tror fortfarande Berså är min största favorit, föga originellt, men det behöver man ju inte vara. Den raka har jag faktiskt fyndat på loppis, den rundade, finaste formen om ni frågar mig, har jag fått av min kära i födelsedagspresent. Muggen känns däremot lite ovanlig, Rasta från Rörstrand. Den fick min mamma av sin moster när hon var liten. Även dalahästen är present till henne, studentpresent 1968. De små söta figurerna gjorde en skicklig liten skulptör till oss i bröllopspresent och de gröna vaserna är arvegods från min mormor och farmor. Den största är en perfekt tulpanvas, märkt Ekeby (V.L) liksom den ljusa.

5 kommentarer:

väster sa...

Vilka fantastiskt fina saker du har! Jag känner igen mig i din beskrivning av slow shopper, dom bästa köpen gör man efter att ha funderat fram och tillbaka! Hoppas du får en fin vecka:)

Saras pyssel sa...

Åh, jag tittar avundsjukt på din rundade bersåskål! Jag har ett köksskåp fyllt med Berså, men en sån skål har jag inte fått till min samling än... Inte heller berså-tekannan som är så fin.

Fiff sa...

Berså är verkligen ljuvligt! Men jag blev mest kär i de underbara, ljuvliga vaserna i turkosa toner! Wow! Hmm...jag är nog en liten vas-älskare kom jag på nu... Tack för den insikten! ;-)

florin design sa...

Så mycket fina saker! Kul att få se tulpanskålen, har inte sett den varianten tidigare. Vi har haft en stor ugnsform men den sprack till slut så den har fått bli ett halsband :-)
Å den där rasta muggen var verkligen riktigt läcker!

Maria sa...

Jag är nog också lite långsam shopper. Är ofta lite mätt på prylar. Men ibland så drabbas jag av shoppingsug och då är det ju så bra att det finns loppis. Då kan man ju få det underliga shoppingbehovet tillfredsställt för nästan inga pengar.
Jag blev kär i den där röda kannan med blommor. Kul att den fanns kvar sedan när det var halva priset och att ingen annan hann före.