torsdag 16 september 2010

Ett långt inlägg utan bild

Ni har antagligen redan märkt att det här inte är en opolitisk syblogg, för mig är allt politik. I sömnaden ryms massor av politiska beslut, att bara använda ekologiska eller återanvända tyger och att välja att sy unisexkläder till exempel.

På söndag är det val och jag är orolig. Orolig över att Sverigedemokraterna ska komma in i riksdagen och orolig över att alliansen ska vinna valet. Själv tänker jag rösta rödgrönt för att jag tror på ett samhälle där människor är viktigare än pengar, där det finns en gemensam välfärd och trygghet för de som blir arbetslösa och sjuka och där man satsar på kollektivtrafik och andra klimatsmarta lösningar som är nödvändiga för att den här planeten ska överleva. Det är ett viktigt val, jag tycker Stellan säger det rätt bra.

För er som tycker att valet är som att välja mellan pest eller kolera, tänk då på att pesten dödade 75 miljoner människor medan kolera oftast bara ger diarré (tack Emil Jensen för den, fritt efter mitt minne). Så välj koleran framför pesten på söndag!

14 kommentarer:

mammalito sa...

Politik är intressant, men svårt ibland. Jag hittade en spännande läsning hur alliansens framfart kan påverka en människas liv... Långt men mycket bra läsning!!

http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html?spref=fb

Ewa sa...

Jag väljer alltid koleran för vi bor ju i ett i-land med sjukvård. Pest dödar alla utan pardon!

Stefan Jarl sa...

Varför är det så hemskt att ett parti som vill begränsa invandringen kommer in ? Gillar du tanken på att områden som Bergsjön och Rosengård breder ut sig i en hisklig fart eller hänger du bara på drevet utan att tänka vad som är bäst för det svenska folket ?

OttoPippi sa...

Hej vännen!!!
Jag håller HELT OCH HÅLLET med dig!!! Kunde inte sagt det bättre själv!! Hoppas och tror. Och skall rösta (självklart) rödgrönt!!! Stor, stor, stor varm politisk KRAM!!!

Heimlaga sa...

Obehandlad har koleran en 60% dödlighet den också, så "bara diarré" vet jag inte riktigt om jag håller med om. Det är att ha ett strikt i-landsperspektiv, och det tror jag ju inte att du har...

Jennie sa...

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Vi kan alla bidra till en bättre värld, från att sy i ekologiska tyger till att rösta för ett samhälle där vi bryr oss om varandra istället för att fokusera på några hundralappar mer eller mindre i plånboken!

Strömming sa...

Håller helt med dig!

KnuzZ sa...

Kära "Stefan Jarl". Det är inte invandrarna som skapar områden som Bergsjön och Rosengård. Det är tanklösa människor inom politiken som skapat utanförskap och segregation. Klart det blir oroligt i områden där människor känner att det skuffas undan och blir behandlade som luft. Viktigt att påpeka och för dig att ta åt dig.

Anonym sa...

Haha, väl formulerat! Rödgrönt är det givna även för mig. Hejja oss!

rino sa...

Tack för bra inlägg!
Självklart röstar jag rödgrönt idag:-)

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Stefan Jarl, det är hemskt med ett parti som skiljer på människor och människor, som inte tycker att alla är lika värda och har samma rättigheter.
Nej, jag vill inte ha fler och mer segregerade områden. Jag tror på integration och inte assimilation. Håller för övrigt med KnuzZ.

Heimlaga, jag vet att även kolera kan vara en farlig sjukdom, det var kanske lite klumpigt uttryckt. Men med rätt behandling (vi som ska rösta i det här valet bor ju trots allt i ett i-land) har den en dödlighet på ca 1 %.

Slow-Eva sa...

Word, sister!
:)

Krumitott sa...

"Varför är det så hemskt att ett parti som vill begränsa invandringen kommer in?" Kommentar överflödig. Idag röstar jag röd-grönt.

Maria sa...

Såklart ska man rösta. Jag sympatiserar också med de rödgröna och tycker att det är spännande just nu med valvakan...