tisdag 27 december 2016

Jul, jul, strålande jul

Hoppas ni har haft en riktigt fin jul allihopa. Veckan före jul var både Jonas och jag ganska däckade av halsfluss och förkylning och nu har lillstrumpan 40 graders feber, men däremellan hann vi fira en alldeles underbart fin jul. Hos min familj på julafton, slappedag hemma på juldagen och så kom Lykkes farmor hit på annandagen. Massor av mys, god mat och fina klappar. Vill visa er vad Lykke fick av oss, för jag blev väldigt nöjd med den klappen. Ett dockhus, modell stadigt och lite grovhugget, lagom för en snart tvåårings händer.


Själva huset stod i vårt kollektivhus barnrum och skulle rensas ut så vi fick det. Det var stadigt och fint men i behov av lite renovering. Vi målade om det med ett antal lager färg och tapetserade det. Dockorna och det mesta av möblemanget hittade vi på loppis, "mattan" fanns i mina gömmor och tårta, kanna och koppar köpte vi nytt i en leksaksaffär.






































Sängen snickrade vi ihop av två brädbitar och sen sydde jag förstås lite sängkläder.






































Det här trädgårdssetet kunde vi inte heller motstå i leksaksaffären (fast vi har lagt undan en odlingslåda med små runda salladskulor och pyttemorötter som får vänta ett tag). Om Lykke gillade det hela? Japp. Hon har lekt med det i princip sen hon fick det. De här trädgårdsgrejerna var kanske mest populära. "Vad heter den här blomman mamma?" Tulpanen kände hon igen själv, den rosa sa jag kanske var en aster och den gula kunde jag inte riktigt artbestämma. "Kanske en smörblomma?" sa min lilla plutt. För att inte ens ha fyllt två tycker jag hon är ganska botaniskt bevandrad.

























Blommorna går att ta loss från odlingslådan och Lykke lade dem i den rosa hyllan som syns på översta bilden. Den var tydligen deras lilla blomstersäng. Älskade lilla sötnosen! ♥






































Apropå sötnos, vem kan det vara som har hängt upp godsaker i granen här?






































Avslutar med en bild på årets julkula. Så här såg den ut för två år sen. Då skulle jag föda i januari, nu är jag beräknad till sista maj. Puh!

Önskar er fortsatt riktigt fina och härliga juldagar och ett gott nytt år ifall vi inte hörs innan det!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Läste i den gamla dagboken att Lykkes moster kände igen bl.a. blåklocka, klöver, prästkrage och renfana sommaren när hon var ett och ett halvt. Så det kanske ligger i släkten att tidigt vara botaniskt bevandrad. Men det är förstås imponerande ändå!

Solveig Lövendahl sa...

Å vad roligt! Tror nog det intresset ligger lite i släkten ja. Imponerande moster med!

Solveig Lövendahl sa...

Å vad roligt! Tror nog det intresset ligger lite i släkten ja. Imponerande moster med!

Solveig Lövendahl sa...

Å vad roligt! Tror nog det intresset ligger lite i släkten ja. Imponerande moster med!