onsdag 23 november 2016

Här bor Lykke

Har ju fortfarande inte visat Lykkes rum trots att hon haft det i snart ett år.


Så här ser det ut. När vi valde tapeten var vi lite rädda att den skulle kännas lite dyster till ett barnrum, men jag tycker det blev väldigt fint.


Myshörnan med ett gäng kuddar som jag har sytt. Vi följde tapeten och valde olika gröna toner, kändes också som det passade Lykke som tycker mycket om trädgård och växter. En nyckelpiga fick hon förstås också ha, lilla Lykke nyckelpigan. Här sitter vi mycket och läser och myser.


Läsa är nåt av det bästa Lykke vet. Varje gång vi går på loppisar spanar vi efter nya roliga böcker och bokhyllan är överfull. Den passar perfekt till de små bebisböckerna, men nu är favoriterna Pettson, Pippi, Bamse och Lotta, bl. a. Får nog börja leta efter en större bokhylla. Tur det snart kommer nya bebisar så vi får användning för den lilla, gulliga hyllan länge till.

Jag älskar när Lykke sitter själv och läser för sina gosevänner, mest läser hon för "bebis" och då kan man höra henne: "titta här bebis, så många siffror bebis, titta!" Och så vidare. Gulligt!


Eller när hon berättar om nyckelpigorna som bor i de här små husen och åker rutschkana nerför taket på morgonen. Så underbart med all den där fantastin. Som bara bubblar.


Skrivbordshörnan används också flitigt.


En loppad pennburk och ett palettblad som väntar på kruka. Tycker om levande växter, både i vas och kruka även i barnrum.


Över skrivbordet hänger en hylla med diverse små finheter. Nu är det sovdags, god natt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket superfint barnrum! En myshörna står högt på min önskelista till barnens rum! Ironin i att det är JAG som vill ha den och inte de.... Men jag funderar på hur om den inte är jobbig att städa? Det är bara det som hindrar min just nu nämligen...

Tove sa...

Vilket superfint rum! Och vad fort det går! Nyss var ju Lykke en nyfödd bebis känns det som och nu sitter hon och fantiserar om nyckelpigor som åker rutschkana. Fint!

Jag har med intresse följt din blogg i några år och om du vill får du gärna ta del av mina tankar på min nya blogg: http://tovetankar.blogspot.se/

Kram! /hon som förut kallade sig Tuvilda

Tove sa...

Kalle kantarell från Almedahls har jag som kökshandduk, den hänger på väggen! Underbar att titta på. :)

Solveig Lövendahl sa...

Tack fina ni!

Handelsevis, tycker absolut du ska göra en myshörna, skönt för både stora och små ju. Inte alls svårstädad tycker jag. Blir att vi skakar/sätter tillbaka kuddarna varje dag så det blir ju inte dammigt och överdrag på både madrass och kuddar går att tvätta när det behövs.

Tove, ja visst går det fort! Jag har kikat in hos dig, mycket spännande, kommer snart tillbaka!