fredag 6 maj 2016

Sy utan stygn eller att skapa kläder med en ettåring

Kanske konstigt att skriva om en inomhusaktivitet de här underbart, soliga, första riktigt somriga dagarna. Så ljuvligt det är med värmen! Mellan familjens magsjukor har vi haft underbara sommardagar på kolonin med våra föräldrar. Vi har grävt, sått, fikat, beundrat blommorna, myrorna och gråsuggorna, gungat, myst och ätit gott.
Men ja, inomhusaktiviteten var det. Imorse kom Lykke till mig med lilla Moa-nallen, brrr, nallen frös. Vi hade inga så små kläder så det fick vi fixa förstås. Fram med korgen med alla små tyglapparna, Lykke fick välja tyg, jag klippte en rektangel, hål för huvudet, band om magen och på några sekunder var världens snabbaste klänning/tunika/kolt färdig. "Mera" tyckte Lykke och räckte fram samma tyg. Jaha, ännu mer av nyckelpigsprickiga tyget till Thea-nallen, ok då får hon en sjalett också. "Bit!" sa Lykke och gav mig den lilla fyrkanten som jag klippt bort från halshålet på Moa-nallens klänning. Jaha, vad kan man göra av denna lilla, lilla fyrkant? Hmm, vi knyter en tråd om så blir det en fin rosett som hon kan ha i håret. Och titta så fina de blev!

Moa och Thea har fått namn efter gulliga flickor i huset som kom upp med nallarna till Lykke när hon var nyfödd.


Jag älskar att så smått kunna pyssla tillsammans med mitt lilla hjärta och jag älskar hur vi kan inspirera varandra. Min allra finaste lilla vän! ♥

1 kommentar:

Grahnslöjd sa...

Vad mysigt med barnpyssel!! Och vad fina nallarna blev med enkla medel:)