söndag 14 februari 2016

Matkonstnär

Min syster är alldeles makalös. Vi var hos henne på kalas förra veckan och blev bjudna på middag och inte vilken middag som helst. För det första var ett par veganer bjudna så min syster som annars äter kött hade gjort allt veganskt, bara en sån sak! Allt var så himla, himla gott och som en liten tvist på det hela så var huvudrätten utklädd till efterrätt och tvärtom. Så här såg huvudrätten ut:


En "chokladmousse" av linser med "grädde" av en pepparrotskräm, "chokladboll" av svamp och nötter, "äppelkaka" av polenta med soltorkad tomat och sparris och med avokadokräm till. "Banana spliten" är egengjord seitankorv med palsternacks- och potatispuré samt balsamicosås och slutligen blinier med en stark salsa och havrefraiche tror jag det var. Vi var sjukt imponerade och det var som sagt inte bara en kul grej utan också otroligt gott.


Tyvärr hade jag ingen bra kamera med så bilderna gör inte riktigt maten rättvisa, men ni ser i alla fall ungefär hur det såg ut. Har har vi då "efterrättsbufféen", alltså huvudrätten. Som om inte det var nog så gick efterrätten i samma spår.

























Ännu sämre bild eftersom det började bli mörkt, men här har vi alltså en "hamburgare" med en god brownie, någon cashewnötskräm, bärsås och citronmeliss, "sushi" med frukt, kokosparfait och myntagelé, "köttbullar" (himmelska dadelbollar, Lykkes favorit), "potatismos" (osötad bananglass) och "lingonsylt" (nån bärkompott) och en "hawaii" med ananas, jordgubbsmandelmassa, bärsås och vit choklad. Vi var överens om att det var den godaste pizza vi ätit. På bilden syns knappt "pommes friten" som var churros med dip av kokosgrädde. Alltså, vad ska man säga? Makalöst.

3 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Vilken rolig grej och vilket fantastisk arbete hon måste ha lagt ner! Imponerad!

Mary Sane sa...

Men herregud!! För det första tycker jag att det är jättefint att hon visade sådan omsorg om veganerna (som ju tyvärr är lite utsatta när det gäller middagsbjudningar). För det andra är det ju så sjuuukt imponerande att "byta" varmrätt och efterrätt så där. Heston Blumenthal skulle vara nöjd! Jisses vilken syrra du har!

Unknown sa...

Vilken fantastisk buffe! Den är vacker/varierad/aptitlig! Skulle haft att göra den i veckor! Nyfiken att testa recepten, men då en i taget!