fredag 26 september 2014

Oväntade, värmande gåvor

Senaste tiden har jag fått så mycket fina presenter liksom bara så där apropå ingenting. Först när vi var på min kära nästkusin Monicas 50-årsfest för några veckor sen: Till kaffet fanns lite olika sorters koppar, bland annat några som jag tycker är så himla fina, gula Pop från Arabia. Har suktat efter dem ibland i dyra antikbutiker och berättade för M att jag tycker de är väldigt fina. "Då får du dem!" sa hon direkt. Först trodde jag hon skojade, sen blev jag lite förskräckt, det var ju absolut inte så jag menade! Men jodå, hon vidhöll att jag skulle få dem med mig. När vi sen skulle åka hem packade hon ner tre av kopparna. "Det fattas en", sa hon och scannade av rummet. En gäst drack precis ur sin sista kaffeslurk ur den fjärde koppen och Monica var framme nästan innan hon satt ner den "Är du klar med den här? Du ska få en ny." försäkrade hon den förvånade gästen. Jag stod bredvid och stammade att "Nej, men alltså, du kan ju inte...", men det kunde hon visst. Fyra superfina koppar fick vi. Bara sådär. Knasiga, snälla Monica.


En dag fick jag ett mail från en tjej som insett att hon aldrig skulle kunna sy upp sitt tyglager och ville ge en del av det till mig. Det var inga dåliga grejer hon hade! Jag fick komma dit en eftermiddag och kika och fick hem en stor papperspåse full med fantastiska tyger. Så himla, himla snällt! Den snälla heter Carolina och våra bloggvägar korsades någon gång för flera år sen när vi var med i ekobytet samtidigt. Det här fick jag. Bara sådär.

Och sist men inte minst, häromdagen fick jag en present från min kära vän och kollega Annas dotter, ett armband som hon gjort själv. Jag har förstått att de där små gummibanden är lite av årets grej när det kommer till pyssel. Agnes som dottern heter hade gula och orange band över och kom att tänka på mig. Vi har bara träffats kort några gånger, men hon hade koll på att jag gillar de färgerna och visste dessutom att jag har en väldigt efterlängtad bebis i magen och ville passa på att göra mig lite extra glad så hon gjorde ett armband till mig. Det värmer verkligen, tack fina Agnes! Agnes är inte bara väldigt snäll och omtänksam utan också otroligt kreativ och hantverksskicklig och bloggar då och då på En skapande Agnes. Där tycker jag ni ska titta in!
3 kommentarer:

Carina, lurvendesign sa...

Lycko dig som har fått så mycket fint. Du verkar att roliga och snälla vänner. Ha en bra helg.

Sandra i norr sa...

Karma... What goes around, comes around :-) Du är säkert värd det! Härligt att få fina presenter och säkerligen roligt för givarna att ge till någon som uppskattar det.

SiriR sa...

Åh, så fantastisk! Det er nok fordi du fortjente å få sånne gaver, bare fordi:)