onsdag 24 februari 2010

Ekodagar, nattåg och aktivistpappa

På fredag och lördag, 26-27 februari, är det ekodagar på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Ekomarknaden där jag ska stå har öppet 12-19 båda dagarna. Kom gärna förbi!
Som så många andra sybloggare har jag fallit för Jofotex nattågstyg. Till marknaden blev det ett par filtar, midjebyxor, mössor och hängselbyxor i det. Jag har länge suktat efter alla fina nyproducerade tyger med retrotryck, men försökt hålla mig ifrån dem eftersom jag bara vill sy av ekologiska eller återanvända tyger. Nu när många av de fina tygerna är ekologiska så finns det plötsligt ingen anledning att avstå.

Både tågtygen och det enfärgade oranga och gula är ekologiska. Hängselbyxorna ska få tryckknappar och de bruna ligger förstås med baksidan upp.
Igår tittade jag på en dokumentär på svt play, om husockupationer i Lund -68. Plötsligt hör jag en bekant röst, Pappa! Det kändes väldigt häftigt att få se honom som 23-åring, en ung kortklippt, slätrakad student. Jag har aldrig sett honom utan skägg och kände faktiskt inte igen honom, men rösten var sig lik och sa samma sak som nu, ungefär...

Här finns filmen om någon är intresserad. Och min pappa är den glasögonprydde unge man som pratar 28 min in i filmen.

15 kommentarer:

Ulrika sa...

Ser superfint ut, allting! Såna där kantband, eller vad de nu kan tänkas heta... Såna gör mig rädd, har aldrig fattat hur man gör för att få på dem på ett snyggt vis. Antagligen gör jag fel. Skulle du kunna ha en kurs?

Kottekott sa...

Jag hänger med på en kurs*ler*

Vad fina saker du sytt, älskar det tyget!

Vad är det för storlek på mössorna?
Om det finns i 74/80 och de dessutom finns kvar efter ekodagarna ( som vi tyvärr missar då alla barnen är mer eller mindre sjuka*suck*)så vill jag gärna köpa!

Kram

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!
Jag skulle nog också behöva gå på kurs i så fall, för jag bara gör utan att kunna. Andra pratar om vikare och kantare och jag förstår ingenting. Jag klipper helt enkelt långa remsor av trikåtyget (ca 4 cm breda) och syr på dem som om de var en snedslå.

Kottekott, vi hörs om det!

Carolina sa...

Lycka till på ekodagarna, tyvärr har E vattenkppor så vi kan inte komma (även om hon orkar så får man inte för smittrisken)

od Andulky sa...

Superfina kläder!!

Lilla Gryn sa...

Fina Fina grejer!!

Visst är det roligt att mer och mer kunna botanisera i ekotyger. Jag föröker tänka som du, eko eller återbruk, det bergränsar ju lite, men samtidigt är det väligt rolgt när kläderna blir unika.

Lycka till på marknaden!!

Shamu sa...

Å så fiiint! Økologisk og gjenbruk er i min ånd også, men jeg lar meg nok friste av nye stoffer/tyg innimellom.

Du er en stor inspirasjon. :-)

OttoPippi sa...

LYCKA TILL NU VÄNNEN!!!!! Jag kan tyvärr inte komma i snökaoset. Men det hade evrkligen varit roligt att träffa dig! Hoppas allt det superfina säljer som smör!

Vad dunderkul att råka se och höra sin pappa sådär :-):-) :-) Han verkar vara en man i min smak.... :-)

Mia sa...

Jag kommer troligtvis förbi på fredagen och säger hej och kanske tittar på HOME! Men... var det inte 16 till 19 på fredagen, det stod det iaf på Dunkers hemsida?!

evelina sa...

vilka fina grejor! hoppas det går bra på ekodagarna men att det ändå blir byxor över till butik solig :D

Kerstin sa...

Åå fina kläder! jag hoppas jag kan hälsa på dig lite på ekodagarna, hoppas du har rätt att det är öppet från 12, annars hinner jag inte.. håller tummarna! Visst var det kul att se pappa - lika gammal som jag, haha.. lät precis lika dant, ännu roligare! Kram

Strömming sa...

Oh vad mycket fint du sytt! :D

Retro Elephant sa...

Oj så mycket fint du sytt! Jag kollade faktiskt på dokumentären när den kom på tv och gillade den.

//Lina

Lina OJ sa...

Vad roligt att se tyget med tågen.
Jag har kvar ett nattlinne i blått och rött i det mönstret från när jag var liten. Mina barn har det nu såklart. Nostalgi! ;)

lilla a sa...

Så mycket ifnt!